I am Norhawati, your Shaklee Independent Distributor at Puchong, Selangor. COD Putrajaya and Puchong area. Delivery throughout Malaysia.

Shaklee ID : 884160|wati.hawa@gmail.com|012.6371558 |FB : Norhawati Page : Vitalicious2u


"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia"

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi, maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang ku jangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Thursday, 29 October 2015

GLA ke EPO???~~~




EPO adalah sejenih minyak yang di perbuat dari bunga bernama Evening Primrose yang mempunyai pelbagai khasiat. EPO banyak digunakan untuk membantu menyelesaikan masalah sendi dan masalah berkaitan kewanitaan.




Ramai beranggapan bahawa EPO adalah nutrisi seperti Omega, DHA, EPA dan sebagainya sedangkan EPO adalah sejenis minyak.


Didalam EPO ini terdapat satu komponen yang dipanggil Gamma Linolenic Acid (GLA) dan GLA inilah yang membantu menyelesaikan masalah berkaitan kewanitaan dan sebagainya.


Apa yang menariknya, GLA bukan hanya terdapat didalam EPO, malah turut terdapat didalam bunga lain termasuk Bunga Borage (Borage Flower). Minyak dari bunga Borage inilah yang menjadi bahan utama dalam supplement GLA COMPLEX keluaran Shaklee


                                     


Apakah perbezaan EPO dan Borage Flower Oil?

Borage Oil mengandungi paras GLA yang lebih tinggi berbanding EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% yang didapati dari EPO. Kelikatan GLA adalah terbukti lebih baik dalam membantu masalah kesihatan berkaitan kewanitaan seperti Pre-MEnstrual Syndrome (PMS) dan masalah sendi seperti arthritis.

Selain itu,GLA Shaklee juga dilengkapi dengan Vitamin E dan Minyak dari bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6.




Rujukan disini






 Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Berminat @ sebarang pertanyaan :

 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]

||  012 - 637 1558  |||   [wati.hawa@gmail.com]


Tuesday, 27 October 2015

Jom Kenali GLA Complex ~~~


GLA mempunyai fungsi yang lebih menyeluruh berbanding EPO (Evening Primerose Iol).

GLA atau Gamma-Linoleic Acid merupakan bahan binaan bagi prostaglandin.

Apa itu Prostaglandin?

Prostaglanding merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, pergerakan otot, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi.

Ia juga bersifat anti-keradangan, anti-pembekuan darah di samping mengurangkan tekanan darah.






* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



 Berminat @ sebarang pertanyaan :

 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160] 

||  012 - 637 1558 ||   [wati.hawa@gmail.com]


Thursday, 22 October 2015

GLA BAHAYA? ~~


Tengok tajuk macam takut jer kan...

Benda atau sesuatu jika diletakkan pada tempat yang salah memang akan menjadikan keadaan berbahaya.

Begitu jugak dengan supplement GLA Complex.

Di sini saya nyatakan kepada siapa GLA Complex TIDAK DIGALAKKAN!

Siapa Tidak Perlu Supplement GLA

  • GLA tidak boleh digunakan semasa hamil kerana mereka boleh merosakkan janin dan mencetuskan kelahiran awal.
  • Omega-6 tambahan tidak perlu diambil jika anda mempunyai sawan. GLA yang tinggi boleh meningkatkan risiko sawan.



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan :

 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]

||  012 - 637 1558 ||  [wati.hawa@gmail.com]


Wednesday, 21 October 2015

Apa Yang GLA Complex Boleh bantu? ~~~


Jom kita tengok apa yang best GLA boleh bantu anda yang ada masalah berkaitan.

  • Kencing Manis
 - Pesakit kencing manis tidak boleh menukar GLA dari asid linoleic. Suplemen GLA memperbaiki fungsi saraf dan boleh mencegah penyakit saraf kencing manis.

  • Penyakit Kardiovaskular 
- Kesan anti-radang, mengurangkan pengagregatan platlet; merendahkan tekanan darah dengan mengurangkan getaran salur darah, menurunkan paras kolesterol.

  • Artritis (artritis reumatoid dan lain-lain gangguan radang) 

- Kesan anti-radang, sokongan imun; membetulkan masalah kekuranga EFA dan GLA.

  • Gangguan kulit (ekzema, jerawat, dermatitis)
 -Kesan anti-radang; fungsi EFA; sokongan imun.



  • Alahan & asma 
- Kesan-anti-radang; fungsi EFA sokongan imun.

  • Penurunan berat badan 
- Meningkatkan metabolisme sel; menyeimbangkan kadar elektrolit dan air.

  • PMS 
- Menyeimbangkan elektrolit dan imbangan air; memberi bekalan EFA yang cukup

  • Sklerosis 
- Membekalkan EFA dan menyelesaikan kekurangan GLA; sokongan sistem imun; mengurangkan pengagregatan platelet, menyeimbangkan prostaglandin.

  • Benign payudara dan cyst
 - Mencukupkan bekalan PGE1; kesan anti-radang.

  • Hiperaktif dalam kanak-kanak 
- GLA dan EFA boleh memberi sokongan; alahan dikurangkan.

  • Skizofrenia 
- Menyeimbangkan asid lemak omega-6, PGE1 terlalu rendah, dan PGE2 terlalu tinggi.

  • Depresi 
- Membekalkan GLA kerana depresi berkait dengan kekurangan GLA



20130219-234301.jpg

PROMOSI HEBAT GLA COMPLEX PADA BULAN OKTOBER 2015...

JANGAN LUPA DAPATKAN KEBAIKAN GLA COMPLEX DENGAN HARGA BERBALOI BALOI



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan :
 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]

||  012 - 637 1558  ||  [wati.hawa@gmail.com]


Monday, 19 October 2015

Jom Kenali GLA Complex ~~~




Jadi apa fungsi menyeluruh Shaklee GLA Complex?

  • Shaklee GLA Complex seimbangkan hormon untuk melancarkan kitaran haid
  • Shaklee GLA Complex membantu meningkatkan kesuburan dengan caramembentuk persekitaran rahim yang sihat dan optimum untuk persenyawaan dan membantu wanita dalam menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan
  • Shaklee GLA Complex melegakan simptom PMS
  • Shaklee GLA Complex membantu mengatasi masalah menopouse
  • Shaklee GLA Complex menguatkan kuku dan rambut
  • Shaklee GLA Complex menjadikan kulit cantik, sihat dan berseri (jika diamalkan berterusan kulit akan kelihatan glowing)
  • Shaklee GLA Complex membantu menangani ekzema
  • Shaklee GLA Complex membantu melegakan simptom artritis reumatoid
  • Shaklee GLA Complex menguatkan sistem imun badan
  • Shaklee GLA Complex bersifat anti-oksidan untuk memperlahankan proses penuaan
  • Shaklee GLA Complex mengurangkan blood clot yang mengakibatkan arteri tersumbat dan serangan jantung
  • Shaklee GLA Complex mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Shaklee GLA Complex mengawal kolesterol dan membakar lemakShaklee GLA Complex membantu fungsi saraf
  • Shaklee GLA Complex melambatkan proses osteoporosis
  • Shaklee GLA Complex mencegah pembentukan sel-sel kanser
  • Shaklee GLA Complex mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Shaklee GLA Complex membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manisseperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.
Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari Shaklee GLA Complex boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.








TAWARAN SAH BULAN OKTOBER 2015 SAHAJA!
PROMOSI GLA COMPLEX BERLANSUNG OKTOBER 2015 ...
JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MERASAI KEBAIKAN GLA COMPLEX ... 




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


 Berminat @ sebarang pertanyaan :

 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]

||   012 - 637 1558   || [wati.hawa@gmail.com]


Friday, 16 October 2015

Rahsia Vitamin E Yang Perlu Anda Tau~~~





Apa yang menarik sangat Vitamin E Shaklee ni.

Jom kita tengok apa yang menarik.

Vitamin E Shaklee telah diperbaharui dengan formulasi yang baru. Apa yang terkandung dalam Vita-E Shaklee?

  • Minyak kacang soya
  • Minyak biji gandum( yang kaya dengan Vitamin E)
  • 8 jenis Vitamin E (d-alpha,beta,gama,delta)
  • Mengandungi 10 mg SELENIUM semulajadi untuk membantu penyerapan Vitamin E dengan lebih baik.
  • Mengandungi GRAPE SEED EXTRACT yang kaya dengan antioksidan.





KHASIAT DAN KEBAIKAN VITAMIN E SHAKLEE :

1. Melambatkan penuaan: Antioksidan yang tinggi dalam Vitamin E mampu melambatkan proses penuaan pada mereka yang mengamalkannya

2. Membantu mengurangkan kesan regangan atau stretchmark akibat kehamilan dan kegemukan lalu.

3. Pencegahan penyakit katarak

4. Mencegah penyakit jantung

5. Melindungi struktur membran daripada rosak

6. Mengekalkan struktur paru-paru, hati dan membran sel darah merah

7. Membantu melancarkan peredaran darah

8. Membantu memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan

9. Mengurangkan parut(boleh disapu pada tempat parut)

10. Mengendurkan otot kaki dari kekejangan

11. Meningkatkan pengeluaran air mani

12. Mengekalkan kesihatan saraf dan otot

13. Menguatkan dinding kapilari

14. Mengurangkan tekanan darah

15. Membantu mengekalkan kecergasan dan meningkatkan prestasi atlit

16. Kulit dan rambut menjadi sihat

17. Mencegah anemia

18. Mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok

19. Memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer atau nyanyuk

20. Membantu menghilangkan parut, jerawat, jeragat dan tompok hitam

21. Membantu kesuburan(termasuk dalam set kesuburan Shaklee) dan mengelakkan keguguran

22. Merapatkan hubungan suami isteri@Vitamin Cinta

23. Membantu mencegah "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.

24. Sangat membantu dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada.

25. Mengandungi grape seed atau biji anggur yang juga penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.

Begitu banyak rupanya khasiat dan kebaikan Vitamin E!!!

 Tak hairan lah ada yang menggelarkan Vitamin E sebagai Vitamin CINTA!!!



TAWARAN SAH BULAN OKTOBER 2015 SAHAJA!
PROMOSI VITAMIN E COMPLEX BERLANSUNG OKTOBER 2015 ( SEMENTARA STOK MASIH ADA ..DISCOUNT 50%)
JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MERASAI KEBAIKAN VITAMIN E COMPLEX ... 




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan :

 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]

||  012 - 637 1558 ||    [wati.hawa@gmail.com]


Thursday, 15 October 2015

Macam Mane Nak dapatkan Vitamin E ?? ~~~

Jom kenali Vitamin E. Apakah sebenarnya Vitamin E :

Vitamin E merupakan vitamin yang larut dalam lemak, bersifat antioksidan dan dapat menghancurkan radikal bebas, yaitu senyawa berbahaya dalam tubuh yang merosakkan DNA (bahan genetik) dan bahkan menyebabkan kematian sel. Sebagai vitamin esensial, Vitamin E tidak dapat dihasilkan oleh tubuh sehingga kita harus mendapatkannya dari sumber makanan. Bagi mereka yang mementingkan kecantikan kulit, Vitamin E amat popular dan sahabat baik mereka.

Antara sumber makanan yang kaya dengan Vitamin E adalah seperti berikut.

Minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Beras perang, makanan daripada jagung, telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum
(Makan tak semua ini setiap hari untuk mendapatkan sumber semulajadi?tak,kan?)








Sifat-sifat Vitamin E :

Tocopherol tidak larut dalam air tetapi larut dalam pelarut lemak seperti minyak, lemak, alkohol, aseton, eter dan sebagainya. Kerana tidak larut dalam air, vitamin E dalam tubuh hanya dapat dicerna dengan bantuan hempedu hati, sebagai pengelmulsi minyak saat melalui duodenum.

Vitamin E stabil pada pemanasan namun akan rosak bila pemanasan terlalu tinggi. Vitamin E bersifat basa jika tidak ada oksigen dan tidak terpengaruh oleh acid pada suhu 100o C. Bila terkena oksigen di udara, akan teroksidai secara perlahan-lahan. Sedangkan bila terkena cahaya warnanya akan menjadi gelap secara bertahap.


TAWARAN SAH BULAN OKTOBER 2015 SAHAJA!
PROMOSI VITAMIN E COMPLEX BERLANSUNG OKTOBER 2015 (SELAGI STOK MASIH ADA) ..
JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MERASAI KEBAIKAN VITAMIN E COMPLEX 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan :
 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]

||  012 - 637 1558 ||        [wati.hawa@gmail.com]


Tuesday, 13 October 2015

Omega Guard Bahaya Kepada Ibu Hamil!~~~


Bagaimana Omega Guard boleh sebabkan pendarahan??

Pernah tak dengar ada orang bagitahu, "Omega Guard ni memang sangat sesuai diambil ketika hamil tetapi AWAS boleh menyebabkan pendarahan ketika bersalin"..

jeng..jeng..jeng...

Jangan cuak ye ibu ibu  di luar sana..saya betulkan fahaman dan perasaan ragu ragu anda..lepas ni MESTI ambil tahu dan sila dapatkan konsultansi yang jelas..

Secara lebih detail ......FAKTA tentang Omega Guard memang ada sifat mencairkan darah. Ini bermaksud ia menghalang pembekuan darah (blood clot) terutama bagi mereka yang ada masalah darah cepat beku. Selain itu, ia bertindak melancarkan perjalanan darah bagi pesakit darah tinggi.

Omega Guard mempunyai sifat mencairkan darah. Ibu - ibu yang mengambil Omega Guard dinasihatkan memberhentikan pengambilan sebaik sahaja memasuki minggu ke 2-3 sebelum tarikh dijangka bersalin.

Disini pentingnya ibu mendapat konsultasi yang betul apabila ingin mengambil sebarang suplemen.

Omega Guard Shaklee hanya sesuai apabila usia kandungan memasuki trimester ke-2 dan ke-3 sahaja! Iaitu mulai bulan ke 4 hingga ke 8 kehamilan.

Lagi best ambil Omega Guard ni semasa mengandung ialah, ia membantu mengurangkan risiko darah tinggi dan kencing manis yang kerap menyerang ibu hamil.

Omega Guard Shaklee sememangnya disukai ramai. Saya sendiri mengambil Omega Guard sewaktu hamil dan menyusu. Tidak lupa juga berkongsi bersama anak-anak yang lain disebabkan banyak kebaikkan.






TAWARAN SAH BULAN OKTOBER 2015 SAHAJA!
PROMOSI OMEGA GUARD BERLANSUNG OKTOBER 2015..
JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MERASAI KEBAIKAN OMEGA GUARD ... 



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan :

 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]

|| 012 - 637 1558   || [wati.hawa@gmail.com]


Monday, 12 October 2015

Omega Dan Ibu Hamil ~~~


Boleh ke wanita hamil mengambil Omega Guard??


Sudah tentu boleh malah sangat di galakkan!! Antara kebaikan makan minyak ikan seperti Omega Guard ini kepada ibu hamil (dan menyusu) ialah:

1. EPA menyokong organ seperti jantung, sistem imun dan tindakbalas inflammatory.

2. DHA menyokong pertumbuhan otak, mata dan sistem saraf pusat yang mana sangatlah penting wanita hamil dan ibu menyusu

3. Membantu keseimbangan hormon seperti prostaglandins yang penting untuk semua fungsi tubuh

4. Penting untuk perkembangan visual dan kognitif bayi

5. Kurangkan risiko alergi pada bayi

6. Mencegah kelahiran pra-matang

7. Mengurangkan risiko pre-eclampsia

8. Mencegah kemurungan, depresi, dan post-partum mood disorder (meroyan)


Oleh sebab kepentingannya inilah ibu-ibu sangat di galakkan mengambil sebiji kapsul Omega Guard setiap hari. Lagipun Omega-3 tidak dapat disintesis oleh tubuh manusia. Ia perlu di dapati daripada pemakanan.

mudah bukan..1 biji je sehari..


TAWARAN SAH BULAN OKTOBER 2015 SAHAJA!
PROMOSI OMEGA GUARD BERLANSUNG OKTOBER 2015..
JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MERASAI KEBAIKAN OMEGA GUARD ...




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan :

 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]

||   012 - 637 1558  ||        [wati.hawa@gmail.com]


Thursday, 1 October 2015

Promosi Oktober 2015~~

Promosi Untuk Bulan Oktober.


Berbaloi-baloi. Pelbagai pilihan untuk kesihatan optimum.


















* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan : 
 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160] 


||  012 - 637 1558  ||        [wati.hawa@gmail.com]


Friday, 11 September 2015

ESP Kembali Lagi!! ~~~


Promosi ESP kembali lagi.

Kali ni lebih mengancam, beli 2 canister dapat diskaun 5% atau pun beli 6 dapat 7 canister.

Berbaloi-baloi sangat.

Rugi jika harga runtuh ni tak rebut.




Berminat:

Contact jer number kat bawah.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan : 

 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160] 012 - 637 1558 [wati.hawa@gmail.com]


Tuesday, 23 June 2015

Mengandung vs Selsema ~~~


Bagi ibu hamil, mengalami selsema, demam dan batuk adalah sesuatu yang mencabar. Jika ke klinik sekali pun, biasanya doktor tidak akan membekalkan sebarang ubat memandangkan ibu hamil. Hanya sesetengah keadaan sahaja ubat dibekalkan. Selebihnya, hanya lah panadol dengan dos yang sesuai.

Kali ini saya sendiri mengalami selsema, di tambah pula dalam keadaan berpuasa. Bagi saya sangat mencabar juga, nak minum air masak banyak, puasa pula. Nak makan ubat selsema, tak de yang sesuai memandangkan keadaan yang hamil.

Alhamdulillah, selsema terkawal. Apa yang saya amalkan, saya ambil SR Vitamin C 2 biji bila bersahur dan 2 biji bila berbuka. Antara waktu berbuka dan sahur, saya akan cuba minum air masak sebanyak mungkin. Sekurang-kurangnya 1 liter untuk tempoh tersebut.

Boleh ke ambil jumlah sebanyak tu, in sha Allah, SR Vitamin C adalah vitamin yang larut air. Oleh itu, meminum air masak yang banyak amat diperlukan.









* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Berminat @ sebarang pertanyaan :
 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]
|| 012 - 637 1558 ||  [wati.hawa@gmail.com]



Thursday, 4 June 2015

Vitamin C vs Kulit Cantik!!!


Setiap orang mengidam kulit yang cantik, cantik di sini lebih kepada sihat. Ini bermakna kulit kita bebas dari jerawat, jeragat dan kulit kusam.

Macam mana Vitamin C boleh menjadikan kulit kita cantik?

Kelebihan Sustained Release Vita-C Shaklee Sebagai Vitamin C Semulajadi

Membentuk kologen 
- Vitamin C merangsang pembentukan kolagen. Kolagen merupakan sebatian asas otot, tisu,gusi, rangka dan tulang rawan. Sekiranya kekurangan vitamin C kawasan ini akan cepat hilang elastik yang menyebabkan proses penuaan.

Kecantikan kulit
- Kulit akan lebih cerah dan kurang berlaku masalah kulit kering dengan pengambilan vitamin C secara berterusan.

Membantu meningkatkan kesan pemulihan
 - membantu dalam penghasilan kulit baru, alergi dan memudarkan parut.

Memperbaiki Simpton pendarahan 
- Kekurangan vitamin C menyebabkan masalah gusi berdarah, kulit kasar, kulit ruam dan kulit kering.

Nah..ini antara manfaat Vitamin C untuk kulit. Kalau kita ingin merawat kulit, lebih elok dirawat dari dalam, kerana hasil dalaman sihat akan ternampak pada luaran, tanpa perlu kita menutup dengan kemasan alat solet yang tebal.








* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan :
 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]
||  012 - 637 1558 ||   [wati.hawa@gmail.com]


Monday, 30 March 2015

Kesan Sampingan Shaklee~~~

Sudah lama tidak bersua di sini.

Ini adalah kisah kesan sampingan Shaklee yang saya alami.

Disebabkan sekarang ni musim kering dan panas serta hujan tidak menentu, saya lebihkan pengambilan Sustained Release Vitamin C. Di samping supplement asas yang biasa saya ambil iaitu, ESP. Walau sesibuk mana pun, saya akan pastikan saya mampu minum sekurang-kurangnya satu portion ESP (Energizing Soy Protein) dalam menu harian saya.

Kenapa?
Supaya badan saya tidak kekurangan protein yang teruk. Saya adalah ibu menyusu dan seorang ibu yang berkerjaya. Pemakanan saya seharian tidak dapat dipastikan adakah betul-betul memenuhi keperluan badan saya.

Disebabkan musim selsema dan batuk yang kerap sekarang, saya menambahkan doa pengambilan SR Vitamin C saya. Biasa saya akan ambil dua biji sehari, tetapi untuk saya dan bayi saya, saya tambahkan kepada enam (6) biji sehari, tiga (3) biji pagi dan tiga (3) biji malam. Alhamdulillah, banyak membantu saya. Selsema kurang menghinggap di badan saya. Sebenarnya ini adalah alternatif yang saya ikhtiar supaya tidak dijangkiti selsema.

Kenapa??
Sebab jika saya selsema dan makan ubat yang di bekalkan klinik, saya akan mengantuk dan menggangu hasil tuaian saya.

Tapi kesan sampingan yang dapat ialah, ada orang tegur kulit muka makin nampak bersih dan cerah. alhamdulillah, mungkin kesan sampingan SR Vitamin C dan ESP yang superb.
Saya bukan jenis yang suka bersolek, sebab saya tak pandai nak bersolek. saya JARANG pergi kerja pakai bedak, paling tidak pun letak lipstik jer. Alhamdulillah, sangat seronok kesan sampingan Shaklee.





* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Berminat @ sebarang pertanyaan :
 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]
|| 012 - 637 1558   ||  [wati.hawa@gmail.com]


Monday, 16 February 2015

Kisah Shaklee~~~


Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd merupakan anak syarikat kepada Shaklee Corporation 
yang berada di Amerika Syarikat. Shaklee Malaysia telah memulakan operasinya semenjak 
bulan Ogos 1995 yang berpangkalan di lokasi strategik iaitu di Subang Jaya, Selangor serta 
mempunyai enam (6) buah cawangan yang terletak di negeri-negeri seluruh Malaysia iaitu
di Pulau Pinang, Ipoh, Kuala Lumpur, Johor Bahru, Kota Bharu dan Kota Kinabalu. Shaklee 
Malaysia menjalankan operasi perniagaannya mengikut garis panduan Akta Jualan Langsung 
1993 dengan Lesen Jualan Langsungnya yang bernombor AJL93747.

Shaklee sebuah syarikat yang berlandaskan falsafah dalam menawarkan produk mesra alam 
dan kesihatan yang baik. Shaklee selaras dan patuh pada prinsip yang telah dibina oleh 
pengasasnya, Dr Forrest C Shaklee.

Visi yang diilhamkan oleh Dr. Shaklee masih diteruskan melalui matlamat syarikat dengan 
menghasilkan produk berkualiti dan semula jadi yang menyokong kesihatan alam sejagat.
Dengan prinsip asas ini, Dr. Shaklee telah mencipta syarikat yang bertujuan untuk mencipta            
kehidupan yang lebih sihat. Beliau telah menghabiskan masanya dengan mencipta
syarikat berlandaskan naluri yang dicipta untuk mempertingkatkan kehidupan setiap insan yang
ditemui dan dipandu oleh satu prinsip utama “Berikan yang terbaik kepada setiap insan    
sebagaimana anda ingin diperlakukan oleh mereka”

Dengan matlamat untuk menjadi peneraju dunia dalam produk kesihatan dan
kesejahteraan   kehidupan, Shaklee sangat berdedikasi untuk terus menyumbang dalam
produk inovasi, kecemerlangan sains.



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Berminat @ sebarang pertanyaan :

[wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]
|| 012 - 637 1558||   [wati.hawa@gmail.com]


Thursday, 12 February 2015

7 Sebab Badan Letih dan Lesu~~~

Dalam dunia serba moden dan mengejar masa, kita sering mengalami keletihan dan kelesuan disebabkan jadual kerja dan pelbagai tugasan yang perlu dilakukan.

Punca bdan lemah, letih dan cepat mengantuk adalah seperti:

1)  TIDAK CUKUP TIDUR
       >>> setiap malam tidur yang disarankan adalah 7-8 jam. Jadikan tidur sebagai kewajipan untuk mengembalikan tenaga anda.

2)   TIDAK CUKUP TENAGA
       >>> Makan terlalu sedikit, diet yang keterlaluan juga menyebabkan anda lemah. Diet yang seimbang membantu anda untuk mengekalkan tenaga dan juga paras glukosa dalam darah. Apabila paras glukosa dalam darah menjadi rendah, maka anda akan menjadi lemah dan boleh menyebabkan pitam.

3)   TIDAK AMBIL SARAPAN PAGI.
       >>> Mesti dan wajib mengambil sarapan pagi yang simple seperti beberapa keping roti atau telur separuh masak. Supaya tenaga anda dapat dibekalkan di waktu pagi. Waktu pagi lah anda memerlikan tenaga yang berterusan untuk melakukan kerja. Untuk fokus pun memerlukan tenaga.

4)   KURANG DARAH MERAH ( ANEMIA)
       >>> Di kalangan perempuan, anemia merupakan penyebab utama mereka sering berasa lemah. Ini kerana mereka akan kehilangan darah ketika haid datang. Biasanya tahap zat besi (iron) dalam darah akan berkurangan dan akan meletakkan diri mereka dalam keadaan berisiko. Sel darah merah sangat penting untuk membawa oksigen keseluruh organ. Lemah, sesak nafas, sering berdebar-debar, adalah simptom anemia. Berjumpa doktor jika anda sering mengalami simptom-simptom tersebut. Sekiranya disebabkan kekurangan zat besi dalam.darah, dapatkan iron supplement di klinik atau makan makanan yang mengandungi kandungan iron yang tinggi seperti daging merah dan.juga kekacang.

5)   TEKANAN EMOSI
       >>> Setiap orang pernah mengalami tekanan. Tekanan emosi anda mungkin melihat sekadar memberi kesan kepada emosi sahaja, tetapi ia juga memberi kesan kepada fizikal juga. Lemah, sakit kepala, hilang selera makan adalah simptom yang sering berlaku akibat tekanan emosi.

6)   TERLALU BANYAK KAFEIN
       >>> Kafein membantu anda segar, meningkatkan kadar tumpuan dan fokus, apabila anda mengambil dos yang sesuai. Terlalu banyak kafein di dalam kopi akan menyebabkan kadar degupan jantung bertambah, tekanan darah meningkat dan ada kajian mengatakan terlalu banyak kafein akan menyebabkan anda menjadi lemah. Secara perlahan-lahan turunkan kadar ketagihan anda terhadap kopi. Penurunan secara mendadak menyebabkan anda kembali ketagih dan menyebabkan anda bertambah lemah.

7)   DEHIDRASI
       >>> Mudah lemH mungkin disebabkan anda kurang minum air. Sama ada anda melakukan senaman ataupun bekerja di atas meja, badan anda sangatla memerlukan air. Apabila anda dahaga, itu tandanya anda dehidrasi.

Untuk mengatasi badan cepat letih, lesu dan tak bermaya adalah dengan mengambil pemakanan yang sihat setiap hari dan bersenam. Namun gaya hidup yang sibuk, agak menyukarkan dua perkara ini dilakukan dengan konsisten setiap hari. Justeru, pengambilan makanan tambahan ialah pilihan yang paling tepat.

Untuk mengatasi masalah ini, saya mencadangkan Set  Optimum yang sangat membantu. Apa yang ada dalam set ini?

★ SUSTAIN RELEASED VITAMIN C
★ B-COMPLEX
★ VITA-LEA ( MULTI VITAMIN DENGAN ZAT BESI).


      



Friday, 23 January 2015

Alfafa Complex Yang Hebat~~~

Alfalfa sejenis tumbuhan yang tidak asing lagi dikalangan penduduk dunia. Kaya dengan kandungan nutrisi menyebabkan alfalfa digunakan sebagai alternatif dalam merawat pelbagai penyakit seperti: 

Bengkak, sakit sendi, arthritis, ulser, penyakit perut, masalah kolon, sakit ulu hati, hernia, sembab air, tiada selera makan, bengkak buku lali dan kaki, sinus, alahan, hayfever, gout, bau badan, kaki busuk, nafas berbau, serta tujuan detoksifikasi.

Berikut adalah vitamin-vitamin yang terkandung didalam alfalfa: 
Vitamin A 
– untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.
Vitamin E 
– melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu fokus mata.
Vitamin U
 – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.
Vitamin B6
 – membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkan kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.
Vitamin K
 – penting bagi pembekuan darah; penting dalam fungsi hati; menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.
Vitamin D
 – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlu kanuntuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.

Selain kaya dengan pelbagai vitamin alfalfa juga mengandungi mineral seperti:

Kalsium 
– membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.

Zat Besi
 – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.

Kalium
 – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.

Fosforus 
– diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.
Klorin (klorida)
 – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

Sodium 
– mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

Silikon Magnesium
 – membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.

Bukan sekadar vitamin dan mineral alfalfa juga sebenarnya mengandungi protein yang tinggi iaitu 18.9% berbanding daging lembu ,3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur.

Maka tidak hairanlah jika ujian klinikal yang dijalankan membuktikan bahawa pengambilan 10 biji alfalfa complex shaklee membekalkan kebaikan yang sama seperti dalam segelas susu.

Awas ye! Semua kebaikan yang saya senaraikan diatas adalah kandungan nutrisi dalam Alfalfa Complex Shaklee SAHAJA keranan alfalfa Complex shaklee dihasilkan dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.

Jom dapatkan alfalfa Complex Shaklee pada harga istimewa bulan ini semperna PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan : [wati]

 Shaklee Independent Distributor (ID :884160]
||   012 - 637 1558||       [wati.hawa@gmail.com]


Thursday, 15 January 2015

Detoks Badan ~~~


Detoks badan adalah mekanisme membuang dan meneutralkan segala toksid dan racun disamping membersihkan badan dan sistem tubuh kita. Detoksifikasi badan yang paling senang adalah dengan berpuasa.

Berpuasa adalah cara yang paling mudah, murah dan simple untuk detoksifikasi kerana sewaktu kita berpuasa, sistem pencernaan badan kita berehat. Tetapi harus diingat, detoksifikasi akan gagal jika sewaktu berbuka puasa, kita mengambil makanan yang sangat berat dan melampau. Ini kerana sistem pencernaan perlu bekerja semaksima yang mungkin.

Bila Badan Perlu Detoks??

Kita PERLU melakukan detoks jika badan mula menunjukkan simptom-simptom seperti berikut:
  • Rasa lesu setiap kali bangun tidur
  • Sering rasa penat
  • Nafas berbau
  • Gangguan kulit, gatal-gatal
  • sakit kepala yang berulang
Jika anda mempunyai salah satu simptom-simptom di atas, cuba lah untuk detoks badan, mungkin badan kita sudah banyak mengandungi toksin dan bahan yang tidak disukai badan kita akibat pemakanan.

Tempoh masa yang sesuai untuk melakukan detoksifikasi badan adalah antara 7-40 hari. Jika ingin melakukan dalam tempoh yang lama, hendaklah mendapat nasihat daripada doktor yang bertauliah.

Serat adalah agen untuk detoks badan yang paling sesuai. Mengamalkan pemakanan yang kaya dengan serat dan tinggi kandungan air adalah sangat bermanfaat untuk mengeluarkan sisa-sisa toksid dalam badan. Jika sisa-sisa kerak ini terlalu lama di dalam badan, boleh menyumbang ke arah penyakit yang lain seperti kanser.

Detoks juga sangat bermanfaat untuk penyerapan nutrien badan, ini kerana jika kita mengambil makanan berkhasiat sekalipun, badan kita tidak dapat menyerap nutrien disebabkan dinding usus yang menebal dengan kerak dan bahan toksid.

JOM DETOKS BADAN.








* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan :
[wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]
|| 012 - 637 1558 ||  [wati.hawa@gmail.com]
fb : Norhawati Hawa page : Vitaliciuos2u


Thursday, 8 January 2015

Tips Genius ~~~

~Tips genius~

Sejak dulu saya selalu dengar kawan-kawan yang hantar anak ke tahfiz sejak kecil, kemudian selepas menjadi hafiz Quran, mereka hantar anak tu ambil SPM, selalunya mesti keputusannya cemerlang...
Padahal yang sekolah akademik sejak kecil, tak semua sehebat tu...
Begitu juga para ulama terdahulu, kita sering baca kisah hebat mereka menghafal ratusan ribu hadith dan sebagainya....

Dan menjadi hafiz Al-Quran pada zaman ulama silam merupakan sesuatu yang terlampau biasa sehinggakan orang yang tidak hafiz Al-Quran pula dianggap sesuatu yang aneh dan aib.
Jadi saya terfikir, apa rahsia mereka?
Saya mulanya hanya beriman bahawa asbab keberkatan mereka menjadi hafiz Al-Quranlah Allah bantu mereka walaupun dalam pelajaran akademik...
Tapi selepas lama mengkaji, memerhati dan bertanya kepada para ulama serta saintis, saya dapati satu conclusion yang saya kira agak baik.
Rahsianya terletak kepada pembacaan Al-Quran itu sendiri...
Melazimi membaca Al-Quran dengan istiqamah akan "melajukan" otak kita....
Kata-kata itu saya dapati dari guru-guru saya... walaupun mulanya saya tak berapa faham...
Tapi apabila saya mula amati pembacaan Al-Quran saya, memang benar, otak kita perlu bertindak dengan pantas untuk mengawal seluruh aktiviti pembacaan Al-Quran yang lancar...
Sekiranya otak saya lambat berfungsi, maka pembacaan saya akan menjadi tergagap-gagap dan tersekat-sekat.
Hal ini saya fahami ketika saya masih sekolah menengah di MRSM dahulu, guru Biologi saya ketika itu menceritakan tentang otak dan dia juga menyebutkan tentang pembacaan Al-Quran dapat mengaktifkan banyak sel-sel otak tanpa perlu minum susu Anmum Essential....
Bagaimana ia berlaku?
Ok, logika dan saintifiknya begini...
Bila kita buka mushaf Al-Quran dan mula melihat ayat-ayat Al-Quran...
Kita akan buka mulut untuk membaca, dan ketika itu otak kita dengan lajunya memproses data berkenaan Al-Quran itu, misalnya huruf apa yang terpapar, bunyinya macam mana, makhrajnya dimana, jika ia bersambung dengan huruf lain, bagaimana tajwidnya, harus dibaca panjang, pendek, jelas, dengung, isymam atau imalah dan sebagainya...

Apatah lagi ia perlu dibaca dari kanan ke kiri, berbeza dengan kebiasaan kita membaca dari kiri ke kanan...
Dalam masa yang sama, mulut kita perlu mula bergerak untuk bunyikan ia. Bermakna, otak kita perlu buat keputusan dengan segera bagaimanakah cara bacaannya!

Berbeza dengan baca surat khabar atau buku dengan bahasa Melayu atau Inggeris, otak kita tak perlu susah-susah buat keputusan sebab hukum bunyinya tidak banyak berbanding membaca Al-Quran yang hukum bunyinya terlampau banyak. (melainkan kita baca Al-Quran tanpa tajwid dan tanpa tartil).
Dan yang menariknya, bila mulut kita masih membaca perkataan Al-Quran yang pertama, mata kita sudah pun melihat kepada perkataan kedua dan mula memproses data sekali lagi secepat mungkin untuk pembacaan yang lancar.

Jadi ketika membaca Al-Quran, otak kita perlu bekerja dengan sangat laju. Data yang dihantar-diterima otak bergerak sepantas kilat untuk menghasil aktiviti bacaan di lidah, dan mata yang memandang kepada mushaf tersebut.

Jadi apabila seseorang itu membaca Al-Quran sambil melihat mushaf (naskhah Al-Quran) dengan lancar dan cantik lengkap dengan tajwid dan tartilnya, itu bermakna otaknya sedang bergerak dengan sangat laju.
Dan yang lebih menarik, bilamana Al-Quran dialunkan, tentu ianya bernada indah tanpa kita sedar. Padahal kalau kita baca buku selain quran, tak pulak jadi macam tu.
Jadi nada indah beralun yang keluar ketika quran dibaca tu menjadi terapi telinga yang sekaligus menghantar terapi tu ke otak dan merehatkan seluruh badan kita.
Jadi, walaupun otak bergerak laju semasa membaca quran, nada yang indah tu membawa kita ke situasi badan yang rileks dan tenang menyebabkan kita tidak penat.
Berbeza kalau kita gunakan otak untuk perkara lain, misalnya nak selesaikan soalan Add Math. Kadar tenaga otak yang digunakan sangat tinggi, dan lepas selesai dijawab, kita terasa sangat penat. Sedangkan badan kita tak bergerak pun. Penat tu berlaku sebab otak kita yang penat.
Pembacaan quran pula menggunakan otak kita dengan kuat, tetapi tidak memenatkan langsung!
Dan apabila latihan otak ini dilakukan setiap hari, maka sel-sel otak kita akan berhubung dan menjadikan kita genius dengan izin Allah...
Maka gejala kebodohan khususnya yang berlaku pada zaman ini dapat dikurangkan dengan perbanyakkan membaca Al-Quran...

Oleh sebab itulah umat Islam terdahulu majoritinya genius walaupun kemudahan rujukan mereka terhad....😍😍😍😍

Jom baca alQuranπŸ‘πŸ‘❤❤


Faizworld Training Center


 Alhamdulillah berkesempatan mengikuti Kelas Asas Blog dan SEO bersama sifu-sifu hebat.

Rasa bersyukur kerana diberi peluang untuk menimba ilmu dan pengetahuan bersama Sifu Cheeta @ Mashitah Mamat dan Sifu K. Kay.

Banyak ilmu-ilmu baru dipelajari, in sha Allah akan dimanfaatkan sehabis baik.

Kursus ni bertempat di Faizwolrd Training Center, Paragon Point, Bandar Baru Bangi.

Timba ilmu kat tempat yang selesa memang rasa seronok.

Jom belanje gambar. Gambar-gambar ni saya ambil dari Facebook mamacery share. Izinkan yer.



Jutawab shaklee
Para Peserta bersama Sifu-sifu hebat



Jutawan Shaklee to be
Sedang khusyuk menimba ilmu



Jutawan Shaklee to be
Bilik Training yang cantik dan selesa



Jutawan Shaklee to be
'Kids Room'







Jutawan Shaklee to be
Kemudahan Surau 










Jutawan Sahklee To Be
Training Hall


 Kemudahan Percuma yang disediakan :
  • Meja, kerusi
  • PC
  • Projector
  • Wifi
  • PA System
  • Flipchart
  • Writing Materials
  • Surau
  • Kid/nursery room
  • Toilet
  • Pantry
  • Waiting lounge
 Lokasi pusat latihan ini ialah Bandar Baru Bangi.

Untuk sebarang tempahan boleh emel ke:
training_course@faizworld.com


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan :
[wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]
|| 012 - 637 1558 ||  [wati.hawa@gmail.com]
fb : Norhawati Hawa page : Vitaliciuos2u


Wednesday, 7 January 2015

Promosi Januari 2015~~~

Salam Tahun Baru.

Bulan Januari Tahun 2015 dah masuk hari ketujuh hari ini. Maknanya dah seminggu masuk tahun baru, lembaran baru.

Tahun ni mesti banyak azam dan 'wish list' yang ingin dan nak dicapai.

Semoga semua azam dan impian kita semua akan tercapai sepanjang kita melayari tahun baru 2015.

Sempena tahun baru ni, Shaklee menawarkan Promosi berganda ganda.

vitalicious2u.blogspot.com
Vivix Beli 6 percuma 1

vitalicious2u.blogspot.com
Alfafa Complex beli 6 percuma 1


vitalicious2u.blogspot.com
Vitamin untuk kanak-kanak






* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 Berminat @ sebarang pertanyaan :
 [wati] Shaklee Independent Distributor (ID :884160]
||  012 - 637 1558 ||        [wati.hawa@gmail.com]
 fb : Norhawati Hawa page : Vitaliciuos2u